Waarom Lasertec Met vrijwel onbeperkte lasermogelijkheden in combinatie met diverse meetmogelijkheden, waaronder een SEM in ons 425 m² grote oppervlak, is Lasertec al meer dan 25 jaar een beproefde partner. Bij ons kunt u rekenen op de betrouwbaarheid van een bedrijf met meer dan 25 laserwerkplekken, maar met de geestdrift van een klein bedrijf.
LASER
LASSEN
MECHANISCH
BUIGEN
LASER
TEXTURING
LASER
BOREN
LASER
SNIJDEN
EDM
DRAAD
Laser ablatie line_text Een proces voor materiaalverwijdering met lokale interactie waardoor een zeer dunne laag goud van 1µm in 5 stappen kan worden verdampt. Dankzij onze ultrasnelle lasers hebben we een ablatieproces met een minimale warmte-inwerking. Dit maakt het boren van braamvrije gaten in verschillende materialen mogelijk, evenals het verwijderen van dunne lagen met een nauwkeurigheid van 0,2 µm op grote oppervlakken.
Laserlassen line_text Laserlassen Glasvezellasers met hoge helderheid in combinatie met geavanceerde positionering stellen ons in staat om nauwkeurig te lassen in positie en diepte. We lassen roestvast staal aan platina, draad aan platen en van 50 µm tot 1,5 mm dik. Door een betere controle van de laserenergie en een nauwkeurige contante positie kunnen we een micro-lasproces uitvoeren waarbij we zeer dunne lagen materiaal sterk en nauwkeurig met elkaar kunnen verbinden.
Mechanisch buigen line_text Hoogtechnologische processen voor micro-metaalvorming zorgen voor een gecontroleerde vervorming met een nauwkeurigheid tot 3 µm en bieden een innovatieve combinatie toe om een geheel nieuwe dimensie te bereiken. Hierdoor kan bijvoorbeeld een oplossing worden gevonden voor uitdagingen op het gebied van medische apparatuur, de automobielindustrie en horloges.
Structureren van de laser line_text Doelgericht esthetisch zandstralen, wrijvingsreductie, fysieke herstructurering, optische effecten en lijmoptimalisatie zijn slechts het topje van de ijsberg voor de eindeloze mogelijkheden van toepassingen om de oppervlaktestructuur te reorganiseren met een state-of-the-art gecontroleerd laserproces.
Boren met laser line_text Boren met laser Lasers vertonen geen slijtage van het gereedschap, waardoor de technologie optimaal geschikt is voor hoge herhalingsverwerkingen. Veeleisende omgevingen, zoals de automobiel-, medische en halfgeleidersector, vragen in toenemende mate naar deze technologie. Met de juiste golflengte pulsenergie en optiek is de reproduceerbaarheid verbluffend. Filters stroomregeling, openingen, restricties en optische filters zijn voorbeelden die een hoge herhaalbaarheid nodig hebben op het gebied van kwaliteit en positionering. Micro-laserboren beantwoordt perfect aan deze vraag.
Lasersnijden line_text Vanaf 5 µm tot 2 mm combineert het microlasersnijden snelheid en precisie om bijvoorbeeld dunne polymeren te snijden. Afhankelijk van de technische of financiële redenen kunnen we kiezen tussen lang pulserend of snijden door ablatie. Oogheelkundige instrumenten, metalen plaatstukken voor systeemintegratie en mechatronica maken deel uit van onze dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast produceren wij diverse medische instrumenten waarbij alle disciplines worden gebruikt.
EDM-draad line_text Een hoogwaardige lijn van een Zwitserse leverancier die een hoge nauwkeurigheid biedt om kracht te combineren en een seriematig proces te bereiken dat de grenzen overstijgt. Als u kiest voor EDM-draadtechnologie voor uw project, maken we gebruik van de standaardmachines van Agie Charmilles.