horlogerie
Horloges 
De horlogemarkt is een belangrijk onderdeel van onze activiteiten. De befaamde namen in de Zwitserse horloge-industrie stellen hun uiterste vertrouwen in ons voor het uitvoeren van hun projecten waarvoor lasertechnologie nodig is. Of het nu gaat om het maken van wijzerplaten, bewegingscomponenten of decoratie voor horlogokasten, er zijn tal van mogelijkheden voor u beschikbaar.
Medisch
De serieproductie van medische componenten is een van onze kerncompetenties. Wij maken gebruik van ultrakorte pulslasersystemen over een breed scala aan golflengten, van UV tot IR. We verwerken bijna elk gewenst materiaal, zoals siliconen, roestvrij staal, nitinol, titanium, platina of materialen op keramische basis. We boren, snijden, structureren, ontbramen of lassen alles in een klasse 7 cleanroom voor toepassingen zoals oogheelkundige, kathetergebaseerde behandelingen, pacemakers en in-het-oor toestellen.
medical
Spuitgieten 
Een van onze oudste markten is de productie van spuitgietmatrijzen samen met gereedschappen en matrijzen. De lasertechnologie blinkt hier uit waar de conventionele technologieën beperkt zijn. Beperkingen als gevolg van materiaaleigenschappen, functieafmetingen of esthetiek worden overwonnen. De kennisbasis omvat onder andere matrijzen voor het met hoge snelheid slaan van matrijzen tot medische multi-cavity mallen met meer dan 1000 caviteiten. De hoge betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid van onze systemen maakt het de technologie bij uitstek.
Automobiel
Wij zijn een betrouwbare partner in elke situatie waar de hoogste kwaliteitseisen en grote productiehoeveelheden worden gevraagd. Of het nu gaat om laser ablatie, of om laserboren of -snijden die nodig zijn voor toepassingen zoals motoroptimalisatie voor verbrandingsmotoren of e-mobiliteitstoepassingen, elektronische apparaten of oppervlaktebehandeling. Ze worden allemaal onder seriematige productieomstandigheden verwerkt en kosteneffectief, betrouwbaar en op tijd geleverd.
semiconducteur
Semicon 
De industrie voor apparatuur van de halfgeleiderfabricage is zowel vanuit een technologisch oogpunt als vanuit het oogpunt van het beheer van de productlevenscyclus een uitdagende industrie. Wij zijn al vele jaren een betrouwbare en competente partner voor de industrie van productieapparatuur. Wij zijn een betrouwbare partner met vaardigheden op het gebied van laser ablatie, lasersnijden, laserlassen, laserboren en buigen in een cleanroom-omgeving. Wij produceren een breed scala aan mono-onderdelen en subassemblages.
OEM-onderdelenleverancier
De toepassingen van de componenten van de fabrikant van de originele apparatuur vereisen aangepaste oplossingen. Voorbeelden van onze competentie op het gebied van hoognauwkeurige machinebouwtoepassingen zijn onder andere zeer nauwkeurig microlassen voor de hermetische isolatie van magnetische encoders, het graveren van lineaire of roterende schalen voor meetapparatuur in machinecomponenten, evenals laserboren, snijden of groeven in micro-geometrieën kleiner dan 10 µm en toleranties van 1 µm om de uiterst precieze freesgereedschappen te optimaliseren.
machine-bulding

Contacteer ons